Beschrijving
Calmus wordt gemaakt van Kalmoes (Acorus calamus) en behoort tot de Kalmoesfamilie (Acoraceae).
De plant lijkt op riet en komt van nature voor in India en het zuiden van China, tegenwoordig komt deze ook voor in Europa en Noord-Amerika, waar hij door de mens is ingevoerd.
Na het oogsten worden de wortels gedroogd en voor veel verschillende doeleinden gebruikt.
Het wordt o.a. gebruikt als smaakmaker voor likeuren (Beerenburg en Zachtbitter), stimulerend middel, genotsmiddel, mondspoeling, verjongingstonicum en ter verbetering van de potentie en ondersteunt het geheugen.
Effecten Calmus
De belangrijkste werkingen zijn dat het kruid stimulerend en opbeurend is en dat het een positief effect heeft op het libido.
Een kleine dosis heeft een licht euforische werking, hogere doseringen zouden een bewustzijnsverruimend en hallucinogeen effect kunnen veroorzaken.
Hoe gebruik je Calmus?
Het kauwen van Calmus kan een verfrissende uitwerking hebben op de adem.
Wanneer je er een theeachtige drank van maakt, gebruik je 2 tot 5 theelepels, afhankelijk van het gewenste effect.
Voor een licht euforische, stimulerende werking neem je 1 of 2 theelepels.
Voor een stimulerend effect laat je 20 gram een tijdje weken en dan even koken in een halve liter water, zeef het en drink een paar koppen.
Op de nuchtere maag heeft het een sterker effect, voor een bewustzijnsverruimend effect kun je de dosering verhogen.
Het poeder kan worden opgelost in een glas vruchtensap, een theelepel is meestal voldoende.
Je kunt dit kruid gebruiken in combinatie met guarana, kolanoot of andere opwekkende kruiden.
Wanneer je Calmus als kruid verdampt is een temperatuur tussen de 150 en 175ÂșC aan te raden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.